В своето богослужение Негово Високопреосвещенство благослови дошлите да се черкуват миряни и им пожела Св. архангел Михаил и другите небесни безплътни сили да закрилят тяхното село и всички негови жители.

Църквата в Крета бе ремонтирана преди две години, благодарение на общия труд на Община Мездра, местното кметство и дарители, припомни кметът на селото Виолета Панова. Тя поздрави жителите и изрази радостта си, че и на този ден десетки жители се събраха в Божия храм.

Празникът в мездренското село Руска Бела тази година бе двоен, тъй като храмът бележи своята 20-годишнина. Той бе осветен на 8 ноември, Архангеловден, 2002 година, от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Калиник.

В Деня на светеца воин – Архангел Михаил, отец Дилян Иванов отслужи Тържествена света Литургия и тържествен Канон на Архангел Михаил и благослови миряните.

Божият дом събра десетки рускобелчени, дошли да почетат храмовия празник и да помолят светеца покровител за здраве и благоденствие.

След тържествената служба в храма, Отец Дилян освети празничния курбан, приготвен от майстора готвач Тихомир Вутов, и който всеки успя да опита. Денят продължи с общоселско тържество в салона на читалището, където бяха подготвени традиционните празнични трапези.

Празникът и в двете села уважи кметът Община Мездра Иван Аспарухов.