След окончателното решение на Европейската комисия (ЕК) през април стана ясно, че от 15 юни гражданите на ЕС ще плащат в държавите от Общността същите такси, както и в страната си. Роумингът отпада както за телефонни разговори и писмени съобщения, така и за трафик интернет, пише "Монитор".

Маргаритов съветва потребителите внимателно да преценяваме дали телекомите ни предлагат наистина по-изгодни условия, които доста често продавач-консултантите анонсират като такива.

Междувременно директорът на Европейския потребителски център (ЕПЦ) Игнат Арсенов съобщи, че са зачестили сигналите при тях във връзка с онлайн пазаруването, тъй като много чужди търговци са започнали да предлагат стоки на българския пазар.

Те продават най-вече черна, бяла техника и електроника – телефони, компютри, таблети.

"Хората пазаруват от тези сайтове, защото цената им е по-изгодна и се сблъскват с различни проблеми като основните оплаквания са свързани с законовия 14-дневен срок за връщане", каза още Арсенов.

По думите му някои от фирмите бавели с по месец-два връщането на парите и тогава се налагало намесването на експерти за решаването на спора.

Източник: dnes.bg