Много бяха хубавите думи, споделени за момичетата, осигуряващи грижата за гостите на фестивала и града. Тяхното мило, топло и внимателно отношение е трогнало и впечатлило всички гости, част от които от Сърбия, Румъния, Гърция, Израел, Испания, Италия, Унгария и др. Кметът пожела на младите, красиви и интелигентни хора от салонния персонал здраве и успехи в овладяването на науката и заяви, че ги очаква отново при провеждането на третия фестивал през следващата година.

Заместник-кметът Росен Младенов, сподели, че: "С провеждането на първия оперен фестивал миналата година, летвата е поставена много високо. А през тази не само е задържано постигнатото ниво, но и е надградено.“

В знак на благодарност за ефективното и ползотворно сътрудничество, за професионализма и безвъзмездната помощ бяха изпратени Благодарствени писма до Областната дирекция на МВР - Видин, Районното полицейско управление в Белоградчик, ФСМП - Белоградчик, ЦСМП - Видин, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Белоградчик, Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" - Видин.