В началото на миналата година Николай Вълков каза пред журналисти, че за дружеството има риск от фалит и то търпи големи загуби от амортизиран машинен парк и непроменена цена на билетите от 2008-ма година. Заплатите, обаче в дружеството са били увеличавани през периода -поясни кмета Каменов. След много дебати по време на сесии след анализ направен от кмета, след недоволство и протести на гражданите, цената на билетите скочи с 40 стотинки и стана 1 лев.

Отчетът за миналата година на Общинското тролейбусно дружество сочи, минимални печалби в месеците, след поскъпването на билета. „Сумата в плюс е минимална, около 30 лева, но вече не искаме заеми от Общината. Дружеството успява да покрива разходите си, но все още не успява да инвестира в ремонти" - каза тогава управителят Николай Вълков.

Николай Вълков
Николай Вълков

Процедурата за избор на нов управител със сигурност днес ще бъде приета на априлската сесия на местните сенатори. В докладната внесена от председателя на Общинския съвет, Румен Антовса са посочени бъдещите задължения на новият шеф на тролеите.

От новия началник Община Враца ще иска увеличаване нетните приходи от продажби с минимум 5 % годишно спрямо предходен отчетен период. Указано, че е необходимо увеличаване на обема на приходите от основна дейност, чрез предлагане на нови и по-атрактивни варианти на услугата и нейното заплащане от клиентите. Изисква се увеличаване за всяка следваща година на дела и размера на допълнителните приходи от друга дейност / реклами и др./

Печалбата трябва да се увеличи с 3% , като финансов резултат, спрямо отчетения за предходен период. Задачата на оперативното управление на дружеството ще бъде, стойностите на показателите за всеки следващ отчетен период да се подобряват спрямо предходния. Кои ще бъдат кандидатите за неудобният на този етап шефски стол и какви бизнес - планове ще представят, ще стане ясно на по-късен етап.