Нашенецът казал на продавачката, че нямат в себе си български пари, като попитал дали е възможно да оправят сметката в евро. Танзаниецът подал на Лазаров няколко банкноти с номинал от по 100 и 1000 евро, каквито жената не била виждала до онзи момент. Тя се съгласила да приеме от тях плащане в евро, като по този начин искала да помогне. Понеже нямало практика в бензиностанцията да се пазарува с чужда валута, жената оставила в касата свои лични пари. Тя взела дадените й две банкноти от по 100 евро и върнала ресто в размер на осемдесет лева, на двамата клиенти, които се тръгнали с покупките.

На следващия ден продавачката отишла в Оряхово, където показала двете банкноти на служителка от банка ОББ, която й обяснила, че те са фалшиви. Пострадалата веднага уведомила кварталния полицай и подала жалба за случилото се. В хода на разследването са били извършени техническа, видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи, които са установили както неистинността на парите, така и извършителите на престъпното деяние.

Оказало се, че Лазаров и Капинга са многократно осъждани, в това число и за прокарване на неистински парични средства. Предявеното им обвинение е по раздел "Престъпления против паричната и кредитната система" и наказанието за този вид деяния е от 5 да 15 години лишаване от свобода. Предстои делото срещу нашенеца и танцаниеца да бъде насрочено в Окръжен съд – Враца.