© Снимка: АПИ

Облекчен е и трафикът в един от най-натоварените участъци по Черноморието - от Бургас до Слънчев бряг, където в отсечката между Ахелой и Поморие е изградено второ платно, както и директното трасе на обходния път на Ахелой. Така още преди старта на активния туристически сезон значително се улесни движението и се повиши безопасността на пътуващите. Инвестицията е със средства от бюджета и е на стойност 45 млн. лв.

Със средства по ОПРР 2014-2020 г. беше рехабилитирана още една важна пътна отсечка в региона - 15,5 км от второкласния път Варна-Добрич, който е най-кратката връзка с Румъния на курортите по българското Черноморие.

През тази година са обновени десетки улици и булеварди в страната - извърши се реконструкция на участъци от столичните булеварди "Прага", "Княз Александър Дондуков", "Овча купел", "Тодор Каблешков" и др. Обновени бяха Приморският парк в Бургас, парк "Възраждане" във Варна, както и парковете в Сандански, Горна Оряховица, Ботевград, Монтана и други.

Извършено е и разширение на Транзитния газопровод за Турция в участъка Компресорна станция Лозенец - Очистно съоръжение Недялско, както и на газопроводите и газоразпределителните мрежи в София, Пещера, Добрич, Кърджали, Силистра, Сандански и др.

През 2018 г. е извършена и рекултивацията на депата за битови и неопасни отпадъци в общините Стамболийски, Козлодуй, Сливо поле, Главиница, Гълъбово, Велики Преслав, Кнежа и Тополовград.

През тази година приключи реконструкцията на ПСОВ - Враца и градът вече има модерно съоръжение за пречистване на отпадъчните води, което гарантира по-чиста вода, почва и въздух за живеещите. Разширена беше и газопроводната мрежа на страната. И всичко това е доказателство, че стопанската конюнктура в страната е благоприятна.

Извършен беше ремонт и реставрация на три църкви - "Св. Архангел Михаил" в Трявна, "Св. Йоан Алитургетос" в Несебър и "Св. Архангел Михаил" в гр. Рила. Това са паметници на културата, които бяха спасени от разруха.