Делчев и Найден Зеленогорски посетиха Монтана, където се срещнаха с кмета на областния център и членовe на ДБГ и РБ, с които обсъдиха бъдещите действия за единодействие на демократичните хора в България.

"Монтана е добрият пример за работещо обединение. Там, където бяхме заедно, сме успели", каза Найден Зеленогорски и даде за пример Плевен, Добрич и още общини, в които Реформаторският блок има представители в местната власт.

"Северозападът е в нашия фокус и няма да спрем да се борим за развитието на тази част от страната, за което сме работили и в Народното събрание с доц. Великов", каза Зеленогорски и бе категоричен, че правителството трябва да обърне сериозно внимание на региона, за да се осигури по-добър живот на хората.

Председателят на Общинския съвет в Монтана и член на Националния съвет на ДБГ Иво Иванов приветства усилията на ръководството на ДБГ да чуе хората по места за бъдещето на партията и подчерта, че десните хора не бива да се спъват отново в камъка на разединението.

Делчев допълни, че в най-кратки срокове трябва да се върви към увеличаване на парите за отбрана. Живеем в несигурни времена, целият свят се въоръжава, България не трябва да изостава от тези процеси, за да гарантира сигурността на гражданите, а средствата за отбрана да се увеличат до 2%.

На въпрос за работата на правителството и мнозинството Делчев отговори, че от сформирането на кабинета се говори само за назначения, а голямото очакване за борба с корупцията ще завърши със законопроект, който да предвижда повече възможности как да се избегне борбата с корупцията, вместо да се справи с това.