Членовете на Националния съвет, в който участват ръководствата на местните структури на ДБГ, създадоха днес и Съвет за местни политики, който ще подготви стратегията за местните избори. Той беше оглавен от един от най-опитните общински съветници на партията адвокат Даниела Русева от Шумен.

Пред медиите Димитър Делчев коментира, че от обединенията РОД автоматично се изключват ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, но кои ще са политическите и граждански субекти в РОД по места, ще се реши след политическите консултации по общини, които Националният съвет даде мандат да започнат.

"Нашите структури настояват за широки обединения и са категорични, че не искат да подкрепят никакви сепаративни действия в дясното, те са готови да изграждат широки фронтове по места, за да може да бъде разбит корупционния модел и феоализацията на общините", заяви Делчев

На въпрос дали ДБГ ще подкрепи вота на недоверие за антикорупцията Делчев отговори, че Националният съвет предстои да вземе решение, което ще бъде обявено на пресконференцията утре.

Националният съвет на ДБГ продължава и в момента. Решенията ще бъдат представени пред медиите утре, 6 ноември, от 13:00 ч. в централата на "Движение България на гражданите" от председателя Димитър Делчев и новоизбрани членове на Изпълнителния съвет.