© община Берковица

Теодора е на ниво Бронз и си е поставила лични и предизвикателни цели в три основни направления - развиване на умения, добороволчество и приключение в природата.

В направление „Умения“амбициозната девойка е заложила на усъвършенстването си в областта на изобразителното изкуство и в момента се обучава при художника В. Герасимов. През следващия месец Теодора ще приеме предизвикателството планински туризъм и ще се отдаде на активна физическа дейност.

В направление „Доброволчество“ момичето участва в дейности на ЦОП – Берковица. Провежда беседи, свързани със осъзнаване на значението на образованието, рисува с децата, помага им да развият своите дарби.

Добротворството на младата дама от Берковица е насочено към децата и техните възможности да постигат положителни резултати във всички области – наука, спорт, изкуства, литература. Наградата на херцога на Единбург е цел, която тя си е поставила и следва неотстъпно, а по пътя към нея тя ще натрупа ценен опит, ще изгради ключови умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност, които са важна част от личностната и професионална реализация на всеки млад човек по света.