Негово Високопреосвещенство се обърна към миряните с думите: „Когато имаме любов към Бога и любов към ближния, то ние сме спазили всичко, ние няма да откраднем, няма да убием, няма да излъжем, няма да пожелаем нища което е на ближния. Митрополит Григории, обясни на хората в храма кой е нашия ближен. Отговор е дал Господ, каза Врачанският Митрополит - наш ближен не е само нашият сродник, нашият роднина, нашият приятел. Наш ближен е всеки един човек и особено този човек, който е в нужда, не само от материални блага, но който изпитва нужда и от една добра дума, от човешко отношение.

Негово Високопреосвещенство изрази радостта си, че сред миряните е Мая Манолова, която за втора година осъществява своята кампания „Великден за всеки”, която е в изпълнение именно на първата Божия заповед - да обичаме своите ближни, да им помагаме, да се погрижим така че да облекчим страданията им.

След Светата литургия, пред храма „Св. Николай на нуждаещи се бяха раздадени хранителни пакети осигурени от дарения за кампанията „Великден за всеки”.