Монтирането на параклиса, който е изработен и доставен от Гърция, както и благоустрояването на пространството около него, са осъществени с финансовата и логистична подкрепа на Община Мездра и със спомоществователството на "Йотов Стоун" ЕАД и на местния предприемач и родолюбец Огнян Петров, собственик на Туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа".

Параклисът е дарение от Павел Христов, който е родом от селото, но дълги години живее в столицата. Решението му да дари именно параклис е и израз на благодарност за проявената човечност и благотворителност на балканджиите. Именно жителите на Очин дол са откликнали на зова за помощ от страна на Павел, чийто внук се нуждаела от спешна трансплантация в Германия.

Средствата били събрани само за ден, като и очиндолци дарили значителна сума, събрана в кутията за дарения в местния магазин.

Трогнат от жеста на хората от Очин дол, Павел Христов поръчал да бъде направен параклиса, който тежи 12 тона, има олтар, иконостас, свещници и столове за сядане.

В жест на благодарност към всички дарили и участвали в кампанията, Павел Христов дари и средства за традиционния курбан, а Кева Димитрова – близка на дарителите, отправи поздрав към всички:

„Искам да благодаря на всички, които бяха дарители и съмишленици на дарителската кампания „Да помогнем на Анди“. С помощта на хората от селото и от цялата страна, само за ден се събраха достатъчно средства, така всичко завърши с добър край. Искам да благодаря на Иван Аспарухов, който направи всичко възможно параклисът да бъде придвижен и монтиран но това свято, оттук нататък, място. Благодаря и на хората от „Врачански Балкан“ и на другите работници, които направиха мястото така, че да бъде радост за всеки посетител. И от името на дарителите на параклиса, пожелавам на всички да са здрави и благословени.“

По традиция жителите на селото почетоха с поклонение оброка „Вси Светии“ в близост до раннохристиянската базилика в местността „Пресветица“.

Празничният ден продължи с много песни, танци и хора от ансамбъл „Мездра“, а жителите и гостите опитаха от традиционната курбан чорба.

Тържеството в Очин дол уважиха кметът на община Мездра Иван Аспарухов, общински съветници, политици и много миряни.