Във Враца се проведе вторият "Младежки културен корейски лагер”. Форумът се организира от Младежкия корейски културен център в града с директор Ким Чълхо. Домакин на събитието беше Младежкия дом. По изключително занимателен начин бяха представени корейската история, традиции и култура. Събитието имаше за цел да събере на едно място младежи от Враца и региона с техни връстници от Корея, за да осъществят реално мотото на срещата, която бе под наслов „Приятелство”.

Участниците се забавляваха в атмосфера, различна от европейската. Всеки получи специална значка и табелка с името си изписано с нашата кирилица и с букви от азбуката на корейците - хангъл. Българските младежи имаха възможност да се пременят в традиционен корейски костюм, наречен ханбок.

Специално за срещата с корейската култура, бяха дошли и гости от Козлодуй, Мездра и Благоевград. На сцената бяха изпълнени фолклорни български песни, демонстрираха се и танци в стил К-поп от младежка формация от Козлодуй.

Публиката бе впечатлена от артистичността на корейските си приятели, които показаха видовете поклони, характерни за далечната азиатска страна. Впечатляващи и на вид, и на вкус, бяха националните корейски ястия, които с любезната покана на организаторите всички участници дегустираха. Фаворит сред представителите на екзотичната кухня безапелационно стана ястието пибимпап.

Младежите от двете националности се разделиха с пожелание за среща през следващото лято на третия културен корейски лагер във Враца.