259 общо са приетите в болница, 36 са в интензивни отделения.

76 медици вече са заразени, т.е. 7 нови - 4 медици във Видин, сред които две сестри от спешното отделение и фелдшер, 1 в ИСУЛ, и 1 лекар-дерматолог в Смолян. Обсъжда се възможност към Видин да бъдат пренасочени медици.

Заразяването е поради недостатъчно спазване на мерките за безопасност, обясни началникът на Националния кризисен щаб положението с Видин. Фанатично трябва да се спазват мерките от целия медицински състав, във ВМА правим по 2 пъти инструктаж дневно, всеки пациент трябва да се разглежда като потенциално болен, стана ясно от думите му. В Плевен пък имало 7 заразени души от 1 предприятие.

Има 6 нови излекувани пациенти, с което стават общо 167. 8 деца са сред излекувани.

Има и 1 починал във ВМА, с онкологично заболяване, който се е заразил по време на химиотерапия.

Според Мутафчийски, стратегията на България е активно да търси заразени, за да ги изолира. Той припомни, че Центърът за заразни болести в САЩ и институтът "Робърт Кох" дават препоръки да се търсят хора със симптоми - първо лекари в болничната помощ, после в извънболничната, после са хора без връзка със здравния сектор и накрая е тестването на лица без никакви симптоми.
Обосновката била, според Мутафчийски, защото има съмнителна достоверност при негативните резултати - можело да бъде носител. 75% е достоверността на PCR методиката, създава се фалшивото усещане за сигурност и това, пречупено през българската народопсихология, означава хукване навън, обясни генералът.