22 нови случая са открити в София, 16 са на домашно лечение. в Плевен са 13, като 9 са контактни на работещи в "Мизия", има 4 медици. Притеснителното е, че в Ловеч има 3 случая в дом за възрастни хора, при село Орешак.

Има 39 болни деца от COVID-19, като има 5 нови случая на деца под 10 години - момченце на 3 годинки е прието в болницата в Дупница и дете на 2 годинки е прието в болница в Пазарджик.

Потвърдени са и 12 нови разболели се медици - 2 от "Пирогов", 1 от "Иван Рилски", 1 от "Софиямед", 1 от ВМА, 2 от Сливен и 4 от "Велико Търново".

190 са вече излекуваните, за последното денонощие има 16 нови излекувани. 3 са новите смъртни случая, с което общият брой става 50. В болница са 262 души, 37 са в интензивни отделения.

Мутафчийски предупреди, че има изрични предписания към "Гранична полиция" да се мери температура по летищата, както и ограничения за предстоящия Рамазан.

Във "Филиповци" и във "Факултета" се търсят нови семейни огнища - и вчера "определено" са открити положителни случаи и РЗИ препоръчва блокадата на кварталите да остане.