Борислав Радославов е роден на 20 март 1987 г. Израства в живописното мездренско село Зверино, съхранило и запазило до днес будния и непокорен дух на балканджиите. Като репортер в разследващото предаване "На чисто", излъчвано по Нова телевизия, печели отличието "Сърце и слово срещу наркотиците" (2008 г.) в памет на убитата разследваща журналистка от Ирландия Вероника Герин. А като редактор на първия български съдебен сериал с истински истории от българското правосъдие "Доказване на противното", също излъчван по Нова телевизия, печели специална награда в категория "Реформа в съдебната система" на медийния фестивал "Българската Европа" (2010 г.).

Автор е на книгите "Лечителите на България", "Изповеди от килията. Най-страшните български убийци" (Издателство "Труд", 2017 г.) и "Дядо Добри - светецът от Байлово". След кървавите истории и проследяването на пътя към духовното, към вярата, към дядо Добри, Борислав Радославов продължава своите търсения за силата на вярата и духовните устои на народа ни в поредната си книга. Верен на своя търсачески дух, отново се впуска назад във времето към онези изконни духовни убежища на вярата и народността - манастирите. И отново разказва истински истории с истинските имена.

Четвъртата книга "Чудодейните места в България" съдържа истински истории за силата на вярата, събрани в 392 изцяло цветни страници от 24 манастира, църкви и лековити извори. И близо 100 случая на хора с техните имена и истории, изцелили душите и телата си с искрена вяра.

От Кръстова гора до Черепишкия манастир, от храма в Кабиле до Врачешката обител, и от Поморийския манастир до Клисурския и Лопушанския. В нея е посочено как може да се стигне до всяка една обител, как да се свържете с нея и какви забележителности могат да се видят наоколо. Тя е събрала едни от най-поучителните и вдъхновяващи притчи и отечески съвети.

Авторът изказва своята благодарност за прекрасния предговор на Велички епископ Сионий - игумен на Троянския манастир "Успение Богородично" и Бачковския манастир "Успение Богородично", както и на всички благородни хора, помогнали за реализирането на тази книга.