„Мога да кажа, че много се вълнувах за днешното събитие, тъй като Мездра е градът, в който съм израснала. Всички ваканции от детството и юношеството си прекарвах тук в къщата на баба ми и дядо ми и нося прекрасни спомени“, сподели Десислава за своето гостуване.

По време на културната среща младата авторка прочете избрани стихове от своята последна стихосбирка - „Червейче любов“ (2020 г.), както и непубликувани стихотворения и разкази. Сред тях бяха поетичните творби „Начало“, „Разкажи ми“, „На К.“, „Виждам те“, „Магьосникът“, „Рутина“, „Другост“, „Прошка“, „Търпение“, „Възкресение“ и др., разказите „Преди изгрева“ и „За дъвките и хората“, белетристичните хрумки „Озарение“, „С изследователска мисия“ и „Предусещане“.

Литературно-музикалната вечер събра почитатели на изящната словесност от различни поколения, близки и приятели на авторката. Сред тях бяха нейните родители - Янита Стефанова и Пламен Иванов, както и дядо й - 84-годишният Йончо Стефанов.

***

Десислава Пламенова обича да пише и да изследва вътрешните светове. Автор е на две книги – „Червейче любов“ (2020) и „Думи от палитрата“ (2008). От 2021 г. следва в магистърска програма по Детско-юношеска и училищна психология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Работи по проекти в областта на неформалното образование и младежта. Води творчески работилници и медитации.

През 2008 г. печели първа награда на публиката на националния литературен конкурс „Южна пролет“ със стихотворение от дебютната си книга „Думи от палитрата“.

© Община Мездра