На разширеното заседание на Областния комитет беше отчетено, че ВМРО разполага с 59 местни организации в област Враца, които ще излъчат свои представители на редовния конгрес на ВМРО-БНД, който ще се проведе на 23 март 2019 г. Насрочена беше дата - 16 март 2019 г., за провеждане на Областна отчетно-изборна конференция на ВМРО - Враца.

Утвърден беше Областен предизборен щаб за провеждане на Изборите за български представители в Европейския парламент, който ще се оглавява от народния представител и областен председател на ВМРО Красимир Богданов. Определени бяха критериите и сроковете за учредяване на Общински предизборни щабове в 10-те общини на област Враца. Всички общински структури подкрепиха единодушно кандидатурата на Ангел Джамбазки за водач на листата за евровота.

По предложение на председателя на Общинския комитет на ВМРО - Криводол д-р Тихомир Тодоров беше назначено служебно ръководство на местната организация в гр. Криводол в състав: Атанаска Илиева, Божидар Богданов, Иван Върбин, с мандат до края на месец октомври 2019 г.