© Община Враца

Събитието откри кметът Калин Каменов, който благодари на представителите от Аутомотив Клъстер България за ползотворното сътрудничество с местната администрация. „През последните години успяхме да привлечем компании от автомобилната индустрия, които реализираха своето производство в града. С моя екип продължаваме преговорите с потенциални инвеститори, които да открият производствени мощности. Враца има потенциала и вярвам, че с общи усилия все повече хора от региона ще намерят добре платени работни места в нашия град“ – добави още Каменов.

Любомир Станиславов – член на УС на Аутомотив Клъстер България заяви, че Враца представлява сериозен интерес за инвеститорите. „Постигнатите успехи през изминалите години и реализираните производствени мощности са атестат за добре свършена работа от страна на местната администрация“ - допълни Станиславов и представи дейността на Клъстера.

Председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов благодари на организаторите и изрази увереност, че градът ще продължи да се развива в автомобилната индустрия.

Срещата ще продължи със семинар на тема „Умните машини и интелигентните софтуери“ и представяне на Дигитален Иновационен Хъб Северозапад към Аутомотив Клъстер.

На събитието присъстваха още: представители на местния бизнес и Търговско-промишлената палата, ученици и граждани.