Документалният филм за св. Лука Кримски гостува във Враца по покана на Врачанската Св. Митрополия и Община Враца. Прожекцията е безплатна и ще започне в 18:00 часа в салона на бившото кино “Метропол” в сградата на Община Враца. Преди началото на филма авторът ще разкаже за това как се е родила идеята за кинолентата и как е била реализирана.

По идея на Врачанския митрополит Григорий и Ангел Бончев в този ден се приканват всички лекари, които ще дойдат на прожекцията, да донесат своите бели престилки, които ще бъдат осветени със специална молитва. Покани за прожекцията са изпратени както до болниците и лечебните заведения в града, така и до врачанския филиал на Медицинския университет - София.

Същия ден от 16:30 часа за децата на Враца ще бъде представена книжката “Свети Лука доктора”, която разказва за св. Лука Войно-Ясенецки. Премиерата е в Регионална библиотека “Христо Ботев” във Враца и на нея също ще присъства авторът Ангел Бончев. В събитието могат да участват както деца, така и техните родители.