© sportal.bg

Мачът е в “Ерго Арена” в Гданск, а сценариите вече са написани, след като Аржентина тази сутрин победи Австралия с 3:1 гейма.

Поражението оставя "кенгурата" с шанс за максимум две победи в турнира, ако някак успеят да победят олимпийските шампиони от Токио 2020 Франция в последния си двубой в събота.

Българските волейболисти имат един успех до сега в Лигата на нациите и при победа над Нидерландия днес, реално ще са недостижими от конкурентите от Океания. Това ще ни гарантира оставането им в турнира, без да се налага да играем допълнителен турнир за постигане на целта.

Така срещата с "лалетата" се превръща в "мачбол" за тима на Николай Желязков. След 1 победа в 10 мача, шансът ни е, че Австралия също не печели в своите двубои. Съперникът днес обаче също има за какво да играе.

Нидерландия е в зоната на финалната осмица към момента, като всяка точка и победа е ценна в битката да остане там. Тимът е с 6 успеха в 9 двубоя и е един от най-добре представящите се това лято в турнира. За нас пък ще остане и още един шанс да си гарантираме присъствие сред най-силните - срещу Китай утре, но задачата да бъде изпълнена още днес.

Източник: sportal.bg