За председател на Общинския комитет на ВМРО - Мездра беше избран Тихомир Илчев, за заместник-председател - Мирослав Гетов, за секретар - Веселка Атанасова, а за касиер - Иван Иванов. В ръководството, което е с мандат 3 години, влязоха също Мирослав Захариев, Тони Яшова, Марио Марков и представителите на местните организации в Зверино Радослав Горчев и в Лик Димитър Цолов.

Анализ на политическата обстановка в страната направи депутатът Красимир Богданов, който очерта най-важните приоритети в парламентарната дейност на ВМРО и "Обединени патриоти" - повишаването на доходите на хората и на пенсиите, националната сигурност на България и т. н. Той даде и основни насоки за работа на местните структури във връзка с предстоящите догодина избори за членове на Европейския парламент и местни избори 2019.

Учредителна конференция на Общински комитет на ВМРО се състоя и в гр. Роман. На нея присъстваха делегати от 10 местни организации, изградени на територията на общината.

Той беше оглавен от Марин Връбчев, председател на градската организация на "войводите". За заместник-председател беше избрана Цветелина Ботева, кмет на Камено поле, за секретар-касиер - Славка Русинова, а за членове - Венелин Велчев, Николай Панов, Росица Гудньовска и Бисерка Бочева.

Освен в Мездра и Роман, ВМРО вече има изградени Общински комитети във Враца, Бяла Слатина и Криводол.