Валентина Стоянова, позната на читателите като ЛидаВали представи своята първа книга "Нейният истински живот", описваща реални събития. Тя разказва за преплитането на всички трудни и щастливи моменти, които съпътстват всеки един човешки живот.

Успоредно с книгата се появяват и отделни разкази, които авторката помества в страница си - ЛидаВали. Там са и нейните разкази от поредицата "Мори - разказвачът на истории", които "пише" нейният прекрасен котарак Мориц.

Авторката Любомира Петрова е и собственик на издателство ИниИно. Тя извървява своя професионален път като учител и режисьор, което и помага да открие различни начини да изразява себе си. Като писател започва да се изявява през 2008 г., когато публикува в интернет стихове под псевдоним. През 2022 г. издава първата си стихосбирка под името „(Не) Възможната любов“. Включва се в Алманах Детски истории на издателство „Буквите“ 2023 г. с „Пеещата гора“.

По време на гостуването ѝ в Мездра беше и едно от първите представяния на новата ѝ книга „Избраните“, която излезе само преди дни. Книгата описва история за необикновените сили, които човек може да притежава.

Срещата събра на едно място любителите на книгите, които имаха възможност да получат книга с автограф от авторките.

Гостите имаха възможност да се запознаят лично и с главния редактор на издателството „Буквите“ Хрисимира Саръова, която разказа за своята професия и дългия път до издаването на една книга.

Издателството е в бранша от 16 години, а за този период са публикували близо 1000 книги. В годишните им алманаси присъстват и творби на писатели от Мездра.