Сред тях са трифигурна композиция с девойки за надгробието на Никола Ракитин, за които му позират дъщерите на поета, релефът „Майка“, „Людмил Стоянов“, „Портрет на Е.“, „Орлин Василев“, „Глава на селянин“, „Тамара Янкова“, „Аргатки“, „Радиослушатели“, „Боянският майстор“ и „На чешмата“.

ГХГ - Мездра е представена с „Маска на Ботев“ и две фигурални композиции към „Паметник на Съветската армия“.

Изложбата допълват три портрета на ваятеля - скулптура и живопис, дело на Александър Попиванов, Секул Крумов и Александър Апостолов, както и 5 снимки на известни творби на Фунев - „Машинист“, „Стачен пост“, „Майка“, „Проф. Асен Златаров“ и „Семейството на художника Стоян Венев“.

Приветствие към присъстващите на откриването на изложбата отправи Георги Ганецовски - директор на РИМ - Враца. За живота и творчество на Иван Фунев говори Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра, а за творбите, включени в експозицията - Христо Божков, главен уредник на ХГ “Иван Фунев“.

Вернисажа уважиха кметът на Мездра Иван Аспарухов, заместник-кметът „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“ Нели Минева, Седефка Петкова, гл. експерт “Култура, спорт и туризъм“ в Община Мездра, ценители на изобразителното изкуство от двата града.

Изложбата е подредена във фоайето и в предверието на Голямата зала на ХГ „Иван Фунев“ и може да бъде разгледана в делнични дни от 9:00 до 17:30 ч., а в почивни и в празнични дни - от 9:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:30 ч.