В екологичната инициатива се включиха служители от общинската администрация и от отдела по „Екология” към Община Мездра, работници от Общинско предприятие – „Чистота”, както и децата на „Локомотив” (Мездра) и техният треньор Стоян Стоянов.

„Радвам се, че децата имат интерес към засаждането на дръвчетата”, заяви за MediaNews младши експертът в отдел „Опазване на околната среда” в Община Мездра – Александра Коцева.

Велислава Илиева, главен експерт в Община Мездра, изказа своята благодарност към създателя на „Гората.бг“ за дарените дръвчета:

„Благодарим на Гората.бг. В община Мездра вече повече от 5000 дръвчета са пуснали корени. Част от тях бяха предоставени при предишната акция на кметства, детски градини и училища”.

Това е втора съвместна инициатива на Община Мездра и Гората.бг. Припомняме, че в края на миналата година под наслов „Да засадим дърво за Коледа!”, в зелените площи на улица „Александър Стамболийски“, в участъка между ул. „Св. св. Кирил и Методий“ и ул. „Христо Смирненски“, бяха засадени млади медоносни дръвчета.

Старши треньорът на детския тим на „Локомотив” (Мездра) – Стоян Стоянов, сподели, че са се включили в тази инициатива, защото искат да покажат на децата, че освен футболисти и ученици, те трябва да участват и в подобни мероприятия.

Заедно със залесителната акция ученици от 4 „б” клас в ОУ „Христо Ботев” в Мездра, с ръководител Румяна Стоянова, почистваха градския парк.

Мерибел и Александра споделиха за MediaNews, че са се включили в тази инициатива, за да помогнат Мездра да стане по-чист и красив град.