По време на залесителната акция ще бъдат залесени 8000 броя широколистни дръвчета върху площ от 30 декара.

Други 600 броя плодни дръвчета - вишни, дюли и джанки, ще бъдат раздадени на кметствата в общината, за да бъдат засадени върху общински терени. Фиданките са дарение от Гората.бг, благодарение на която досега у нас са засадени над 3 милиона дръвчета.

Организатор на събитието е Община Мездра в партньорство с доброволческата инициатива Гората.бг. Залесителната акция ще се проведе на 12 април (петък) от 10:00 часа в местността „Бряста“, която се намира на входа на селото откъм Мездра. На място ще бъдат раздадени инструменти и ръкавици.

Неправителствената организация „Гората.бг“ е направила дарениена Община Мездра от 1 000 броя фиданки - дребнолистна липа, люляк и ясен, като част от националната кампания за засаждане на 80 000 дръвчета и храсти в цялата страна с подкрепата на общини, кметства и други институции.

Жителите на общината, кметства, училища, детски градини, читалища, пенсионерски клубове и други организации, които желаят да получат фиданки, за да ги засадят на подходящи за целта места, могат да направят заявка при Йоана Димоска в Общинско предприятие „Чистота“, всеки делничен ден от 8:00 до 16:30 часа.