Събков е удостоен с този приз заради съдействието, което оказа Община Мездра за реализирането на първото състезание от Националния турнир по стрийт фитнес, което се проведе на 1 юли 2017 г. в Археологически комплекс "Калето". Целта на състезанието бе да насърчи децата и младите хора да спортуват по-често през лятната ваканция. По време на надпреварата деца в неравностойно социално положение се състезаваха заедно със свои връстници от семейна среда и чрез спорта създадоха нови приятелства.

Кметът на Мездра благодари на председателя на Националното сдружение на сираците в България и заяви, че социалната политика и съдействието на хора в неравностойно положение са приоритет за Община Мездра. "Смятам, че най-важната мисия на всеки от нас е да бъде добър и да помага според възможностите си. Важно е да творим добро не само по празниците, а ежедневно. Пожелавам Ви да работите все така активно и всеотдайно за благото на децата, лишени от родителски грижи. Община Мездра винаги ще бъде ваш партньор и ще ви помага“, каза градоначалникът.

Слави Михайлов също благодари на Събков за ползотворното сътрудничество и сподели, че и тази година Националният турнир по стрийт фитнес, част от националната кампания "Ваканция без грижи“, ще стартира от Мездра.

С приза "Добродетел 2017“ бяха удостоени още министърът на транспорта Ивайло Московски, народните представители Владислав Николов, Стефан Бурджев и Васил Антонов и шефката на Нова телевизия Силва Зурлева, заради популяризирането на социални инициативи на сдружението, генералният директор на БТА Максим Минчев, заради безплатно предоставяне на пресклубовете на БТА за представяне на социални инициативи, кметовете на Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен, Пордим и Кнежа, както и "БДЖ Пътнически превози“, „Албена“ АД, „Естер СПС“, „Мистрал“, Камарата на частните съдебни изпълнители, Висшият адвокатски съвет, сдружение „Маринела“, ПФК „Лудогорец“, Професионалният фенклуб на „Манчестър Юнайтед“ в България, фирми и организации.