© Петя Илиева

Възпитаниците на двете училища поднесоха съвместна богата художествена програма. Гостите от София изиграха сценка от своята любима „Пипи Дългото чорапче“, а домакините, учениците от втори клас и децата от групата за ресурсно подпомагане, с ръководители Деница Ценова и Петя Илиева представиха драматизация по мотиви от българската народна приказка „Галена Богданка“.

За децата беше организиран игра - „Думите подреди, мисълта прочети“. Те се впуснаха с желание и бяха много активни в търсенето на думи и изрази, умело скрити в книгите. Залата бе огласена от радостни детски гласове, успели да прочетат скритите послания.

Специални гости на събитието бяха известния народен певец Илия Луков и детския писател Владимир Калоянов. Актовата зала на училището се огласи от родолюбивия глас на фолклорния певец Илия Луков.

Детският писател Владимир Калоянов родом от област Таврия намираща се на две хиляди километра от България, представи своето творчество пред децата с кратък рецитал. Сподели с учениците своята житейска мъдрост за пчелите, най-трудолюбивите живи същества на планетата.

Така с песни, танци и игри приключи срещата между учениците от двете училища. Малчуганите се разделиха с обещанието да се видят отново, което да скрепи приятелството помежду им.