Заедно с тях пострадали още 30 човека, които изповядвали християнската вяра, след като отказали да се подчинят на заповедта да пренесат жертва на идолите и да се отрекат от Христа. Те били окачени на дърво за мъчения. Езичниците стържели телата им с остри железа, хвърляли камъни по тях, пребивали ги, чупили пищялите им. Накрая, ни живи, ни умрели ги хвърлили в огъня. Но светците били запазени от всемогъщата Божия сила и излезли от пламъците цели и невредими.

И тъй като не се отказали от вярата си,накрая били обезглавени от мъчителите си.

На този ден се споменава и свети свещеномъченик Аполинарий, епископ Равенийски.

Аполинарий бил ученик свети апостол Петър и дошъл с него от Антиохия. Там апостол Петър произнесъл молитва и възлагайки ръце върху главата му, му заръчал да приеме освещение от Светия Дух и да проповядва името на Иисуса Христа в град Равена, където го поставил за епископ.

Като наближил Равена, Аполинарий влязъл в дома на един войник на име Ириней, желаейки да си почине, като странник. По време на беседата с него светият епископ му разказал за себе си: кой е, откъде е и за какво идва в техния град. Ириней имал син, който бил сляп. Домакинът помолил странника да помогне на слепия и тогава ще повярва в неговия Бог и ще тръгне след него.

Светецът наредил да доведат слепия при него; когато го довели, се събрали всички домашни, желаейки да видят какво ще направи странникът. А той, осенявайки очите на слепеца с кръстното знамение, призовал Господ Иисус Христос да го изцели.

Още щом светецът изрекъл това, очите на слепия се отворили, той прогледнал и паднал в нозете на Божия човек заедно с родителите си. И така цялото семейство повярвало в Христа и се кръстило в реката, която течала недалече от Равена, а светецът заживял в Иринеевия дом.