Както вече Ви информирахме, по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в навечерието на националния празник на България ще бъде организирано атракционно пътуване с ретро влак специално за членовете на Министерския съвет и на дипломатическия корпус по маршрут София - Черепиш - София. Очаква се 50-ната височайши особи да пристигнат на спирка Черепиш около 10:50 часа утре, научи MediaNews.

Визитата ще бъде осъществена при засилени мерки за сигурност от страна на Националната служба за охрана, като на събитието ще бъдат допускани само акредитирани журналисти.

Пътешествието из живописното Искърско дефиле с царския влак "Корона експрес", се организира в рамките на кампанията за привличане на допълнителни средства в железницата, с които да се възстановят и ремонтират парните локомотиви у нас, обявена наскоро от транспортното министерство. Другата цел на предпразничния воаяж е, наслаждавайки се на красотите на българската природа, дипломатите да бъдат запознати с възможностите за инвестиции в развитието на туризма у нас.