Целта на мероприятието бе да запознае децата с понятието „толерантност“, с развитието на чувството на съпричастност, търпимост и разбиране. Включването на родителите е от определящо значение за развитието и добрите взаимоотношения между всички страни – училище, ученик, родител, разказа образователният медиатор в гимназията Нина Стоянова.

Учениците показаха своята интерпретация за толерантността и положителните чувства, разказвайки „Приказка за цветовете“. Притчата ни учи защо е важно да бъдем сплотени, да ценим и подкрепяме хората около нас и най-вече да бъдем по-добри един към друг.

Директорът на учебното заведение Мариела Горанова отправи благодарност към всички за тяхната отзивчивост към хубавата и новаторска идея, изграждаща сплотеност.

Инициативата бе добре приета и от самите родители, които с радост се включиха в заниманията. Всички заедно имаха задачата, под формата на игра, да напишат по какво се различават и по какво си приличат хората. Идеята бе да се покаже на децата, че това да си различен е нещо хубаво и много ценно качество.

Всеки един от родителите получи благодарствено писмо са проявената инициативност.

За финал децата закачиха своите пожелания на „дървото на толерантността“ и си обещаха да бъдат по-добри един към друг.

Събитието завърши с музикален поздрав, подготвен от петокласниците.