"През 2018 г. нашият клуб постигна много добри резултати, най-вече в кореспондентния шахмат”, отбеляза в своя отчет председателят на ШК Локомотив (Мездра) Тошко Кирков. Равносметката е красноречива: завоювахме четири златни, три сребърни и четири бронзови медали от Държавните индивидуални и отборни първенства."

С най-голяма стойност безспорно е шампионската титла, която ШК Локомотив завоюва за втори път в историята си в завършилото наскоро XIX Държавно отборно първенство по кореспондентен шахмат. Мездренските шахматисти играха в състав: IM Александър Давидов, ССЕ Тошко Кирков (кап.), ССЕ Александър Парушев и ССЕ Любен Симеонов.

Сред останалите успехи се открояват първите места на Тошко Кирков в 9 ДИП по ускорен шахмат и в 8 ДИП за ветерани, както и третото място на Любен Симеонов в ДИП Ф52.

За първи път бяха организирани 8 градски първенства по кореспондентен шахмат, класически шах за мъже и ученици, ускорен шах и блиц, в които взеха участие повече от 100 любители на шахматната игра.

Класацията за "Шахматист на гр. Мездра за 2018 г.", която също се прави за пръв път, оглави ССЕ Тошко Кирков с 640 точки, следван от CCE Данаил Димитров с 527 т. и ССЕ Александър Парушев с 520 т. Топ 5 допълниха IM Александър Давидов с 460 т. и Ивайло Гаврилов с 418 г.

С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на починалия това лято дългогодишен състезател на клуба Любен Симеонов. Със специални благодарствени грамоти бяха отличени д-р Емил Младенов, който ежегодно подпомага финансово дейността на клуба, кметът на Мездра и ветеранът Божидар Големанов във връзка с неговия 70-годишен юбилей.

За доброто настроение на местните майстори на кралската игра се погрижи новосформираната рок група "The Rockmates" с ръководител Ивайло Гаврилов, в която влизат млади талантливи музиканти, ученици в единственото в Северозападна България профилирано училище по музика, хореография и изобразително изкуство - СУ "Отец Паисий" - гр. Враца: Вероника Григорова - вокал, Деляна Петкова, Юлиан Вутов и Ивайло Гаврилов - китара и Мириян Миронов - ударни инструменти.

Навръх Рождество Христово в Мездра ще се проведе традиционният коледен турнир по блиц (5-минутна контрола). Той ще се състои на 25 декември (вторник) от 10:00 часа в Общинския център за социални услуги и дейности.