Гаврилов обърна внимание на треньорска работа на Тошко Кирков, който от няколко години насам подготвя деца на различна възраст. Тойказа, че интересът към шахматната игра все повече нараства сред децата, има шахматни клубове вече в три мездренски училища.

„Имаме таланти, които се развиват. На самото тазгодишно издание за ученици видяхме и други талантливи деца. От месец април започнахме една практика, която продължи почти до края н учебната година. Всяка събота се събирахме тук, провеждахме открити уроци с видео, с примери и други практически задачи, в които доста от децата показаха завидни умения. Ние възлагаме големи надежди за бъдещето на шахмата в Мездра, който е с традиции”, допълни Ивайло Гаврилов-

За кореспондентния шах председателят на клуба заяви, че поради спецификата на това направление в шахмата, 50 процента от националния отбор на България са членове на мездренския клуб, който се е утвърдил като водещ в страната.

Освен шахматист, Ивайло Гаврилов е преподавател по класическа китара, което според него, между класическата китара и шаха има твърде добра симбиоза.

В заключение сподели, че за клуба като цяло, особено важна е подкрепата на мездренчанина Николай Велчев - ФИДЕ майстор, международен съдия по шахмат, ФИДЕ треньор и международен организатор по шахмат