На 21-ви юли през изминалата година, подсъдимият Манчовски се върнал пиян в Горна Кремена от София. Около 18 ч. поканил свой приятел да си допие и заедно изгълтали повече от половин литър ракия. След час и половина Манчовски получил обаждане по телефона и казал на приятеля си, че му се налага да отиде до Мездра. Качил се в колата си и запрашил по пътя за града. Между Долна Кремена и Мездра, пияният шофьор катастрофирал на ремонтиран участък от пътя, удряйки се с предната част на автомобила в крайпътен насип от ситни камъни,

Местопроизшествието било посетено от служителите в полицейското управление на Мездра, които установили, че автомобилът е забит в насипа, с отворена шофьорска врата, а да него стоял Манчовски. Водачът бил във видимо нетрезво състояние, със силен мирис на алкохол, завален говор и забавени движения. При извършената проверка било установено, той не разполага с лични документи, а свидетелството за управление на МПС било невалидно. Полицаите изпробвали подсъдимия за употреба на алкохол, като уредът отчел концентрация от 2.88 на хиляда промила в кръвта му.

Досъдебното производство установило, че Манчовски вече е имал наложено наказание през 2014 г. за извършено от него същото престъпление и е извършил деянието в едногодишния срок от наказването му по административен ред за шофиране без книжка. Разпитан в качеството на обвиняем той не се е признал за виновен, като е заявил, че автомобилът не бил управляван от него, а от жена му. Тези негови твърдения са били опровергани напълно от събраните по делото доказателства. Присъдата може да бъде обжалвана пред Врачанския окръжен съд.