Около 20:00 часа на 2 декември миналата година в село Бутан, община Козлодуй, подсъдимият С. И. влязъл в чуждо жилище, след като със силен натиск отворил заключената входна врата. Той нападнал длъжностно лице - отчетник измервателни уреди във "ВиК" ООД - Враца, по повод изпълнение на службата му. Подсъдимият нанесъл удар с метална лопата за смет, както и такива с ръце, в областта на лицето на пострадалия, и го блъскал. В резултат на агресивното поведение на служителя на „В и К“ била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в охлузвания и оток на различни части на лицето и тялото.

Освен това С. И. отправил закана за убийство спрямо пострадалия с думите: "Ще те пребивам, ще те ликвидирам, тук ще си останеш, тази вечер всичко ще приключи за тебе!".

За извършените от С. И. престъпни деяния Районна прокуратура - Козлодуй го е привлякла към наказателна отговорност. Между страните е било постигнато споразумение, с което подсъдимият С. И. се е признал за виновен и се е съгласил да му бъде наложено едно общо най-тежко наказание при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.