Салонът бе изпълнен с коледно настроение, а сцената оживя от изпълненията на талантливите деца и самодейните колективи на село Зверино, под непрекъснатите аплодисменти на публиката .

Особен колорит в празничната вечер внесоха прекрасната водеща Снежанка и нейното работливо джудже, които не спряха да търсят добрия белобрад старец, Дядо Коледа, когото бяха изгубили някъде по брега на Искъра.

Докато двамата помощници на Дядо Коледа го търсеха, на сцената се изявиха снежковците от група „Ежко Бежко“ и снежинките от група „Детелина“ при Детска градина „Звездичка“, село Зверино.

Красива музикална коледна приказка представиха малките певици Данита Павлова и Теодора Цекова и децата от новосъздадената вокална група “В царството на музиката“ към СУ“ Свети Климент Охридски“.

Превърналите се в запазена марка на зверинчани - ЖФГ “Плетеница“ и МФГ “Змей Горянин“, отново зарадваха своите почитатели с автентични и авторски песни. За да бъде празникът още по - вълнуващ, приятелят на Читалището и балканджиите от Зверино, уникалният изпълнител на народни песни Светли Миланов, поднесе китка от незабравими и любими песни от съкровищницата на българския песенен фолклор.

И в духа на традицията българска, преди пристигането на дългоочаквания гост от Лапландия, децата от танцова школа „Факел“ към местното читалище, създадена през 2018 г, представиха китка от народни танци.

С последния акорд от българското хоро, пристигна Дядо Коледа и зарадва децата с подаръци.