На търга са продадени картини на известните български художници Светлин Русев, Вълчан Петров, Стоимен Стоилов, Галилей Симеонов, Янко Янков и на местни творци. Най-висока стойност достигна картината на проф. Галилей Симеонов "Демонът на империята", на която той рисува по неповторим начин - намръщен и в тъмни краски, Апостола на свободата Васил Левски. Картината е закупена за 5000 лева от бизнесмена Никодим Войнов, след като първоначалната й цена на търга е била 900 лева.

Картина на акад. Светлин Русев, на която е изобразена покойната пророчица Ванга, е продадена за 2000 лева.

На благотворителен търг членовете на "Ротари клуб" - Монтана събраха 15 150 лева, съобщи президентът на клуба в града Кирил Кирилов. Събраните средства ще бъдат използвани за различни полезни инициативи в помощ на децата на Монтана.

През последните години "Ротари клуб" - Монтана изгради в града детска площадка, постави светещи пътни знаци, облагороди градинки и паркове, закупи медицинска апаратура и консумативи за местната болница, спонсорира участието на талантливи местни деца в национални и международни конкурси и състезания и др.