© Младежки дом - Монтана

Грънчарското студио ще бъде разположено във фоайето на институцията. Под вещото ръководство на художничката на Младежкия дом ще може да се докоснете до изяществото на древния занаят и да се опитате сами да сътворите красива купичка, чинийка или друг предмет. Оказва се, че Румяна Белчева освен майстор в приложните изкуства, умело върти и грънчарското колело.

Грънчарските колела са предоставени на Младежкия дом за безвъзмездно ползване от Сдружение „Младежки порив за бъдещето“ и са част от проект „ЗАНАЯТ ГРЪНЧАРСТВО ЗА ВСИЧКИ”, изпълняван от сдружението с председател Тодор Тодоров и финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ-ИПА за трансгранично сътрудничество България - Сърбия.

Основното им местонахождение е в грънчарското студио в село Бързия. Ако желаете да разгърнете своя потенциал и грънчарски умения може да го направите и след 12 октомври в китното берковско селo, казват още от Младежкия дом. Допълнителна информация за това как и кога да посетите студиото в Бързия може да получите на телефон 0884 227 012, e-mail: ml.poriv@mail.bg и на уеб страницата на проекта: http://www.youth-crafts-folk.org.

Източник: Младежки дом - Монтана