Тя умело влезе в ролята на Пролетта и привлече вниманието на палавниците от група „ Мечо Пух“, като им разказа „Легендата за пролетта“ и приказката „ Трите пеперуди“. По този начин децата бяха запознати и с един друг важен за приказката празник - „20 март - Ден на приказките, които се разказват от уста на уста и създават магия“.

В изненадата, която беше подготвена от библиотекарката (да изработят щъркелово гнездо със семейство щъркели), децата откриха любовта към дома, любовта към всички живи същества и любовта, която може да ни накара да помогнем на нуждаещите се във всеки един момент.

Щъркеловото гнездо беше и символично домът, който през последните дни в България замръзналите щъркели получиха от добри хора. Такива случки, предадени от уста на уста, могат да се превърнат в съвременни приказки.

Вълшебницата Пролетне забрави и малчуганите от детска градина „Слънчице”. Децата от групата „Снежанка и седемте джуджета”, бяха приятно изненадани от Добрата фея Димитринка Иванова, която дойде и при тях в ролята на Пролетта.Времето мина неусетно в приказки и игри. И тук сръчните ръчички на много джуджета от групата изработиха „щъркелово гнездо” и „семейство щъркели”