Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра прекрати предсрочно пълномощията на общинската съветничка от ПП „Алтернатива за Българско Възраждане” (АБВ) Поля Цветкова. Това стана след като на 1 юни тази година съветничката от ПП АБВ е подала писмено уведомление-оставка в ОИК за освобождаването й като общински съветник.

Поля Цветкова бе обявена за избрана за общински съветник с Решение №281-МИ от 27.01.2016 г. на ОИК - Мездра и положи клетва като съветник на февруарската сесия на Общинския съвет. Тя влезе на мястото на Дилян Маринов, чийто пълномощия бяха прекратени предсрочно в началото на годината.

Решението за предсрочното прекратяване на пълномощията на Поля Цветкова е взето от ОИК на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс. С него е анулирано и издаденото й удостоверение за избрана за общински съветник, считано от 7 юни т. г.

Решението подлежи на обжалване по реда на чл. 459 от Изборния кодекс в 7-дневен срок от обявяването му чрез Общинска избирателна комисия - Мездра пред Административен съд- Враца. На мястото на Поля Цветкова в Общинският съвет ще влезе следващият в листата на ПП АБВ - Тошко Стоянов. Очаква се той да положи клетва на юнската сесия на местния парламент.