Според обществеността във Враца, винаги е бил спорен въпроса: има ли нужда от подобна длъжност в общинско предприятие като БКС и защо няма контрольори и в другите общински предприятия? Защо сега е поставен на дневен ред? Дали това е заради немалката заплата, или причината е друга?, питат се гражданите.

Друг акцент в сесията е налагането на данък на всички таксита. Градоначалникът Калин Каменов е внесъл за разглеждане предложение за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне на размера на местните данъци на територията на общината.

Промяната възлага на общините да определят данък на всеки таксиметров автомобил в размер от 300 до 1000 лв. За Враца предложението е 400 лв. Дали това е по силите на нашенските таксиджии, дали отговаря данъкът на пътните условия са отново въпроси.

Местните сенатори ще разгледат и предложение за увеличение на туристическата такса на регистрираната леглова база. Целта е увеличение на приходите за бюджета. Дали това няма да има обратен ефект? По-малко регистрирани легла, по-малко платени такси, оттам и по-малко приходи за Община Враца - отново въпрос, който си задават хората от Враца.

Хората са питат за тези неща, обаче го правят по кафенетата или докато разговорят с приятели и съседи и коментират, че шепа хора определят съдбата на Враца. Те няма как да не знаят, че на всички заседания на Общинския съвет има точка в дневния ред "Питания на граждани”. Защо не отиват на откритите заседания и не задават там въпросите си, пък е нашето питане към тях?