© Снимка: ССЗБ

Протестът ще започне в 12 часа пред сградата на Министерство на правосъдието, от там пред Министерство на вътрешните работи, пред Министерство на финансите и ще прерасне в голям протест пред сградата на Народното събрание. Причина за недоволството са проблеми, свързани с политиката на доходите в двете ведомства и липсата на адекватни предложения за увеличаване на основните заплати на служителите.

Исканията са за увеличение на заплатите и реална реформа, обясни Емилиян Недялков, областен председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР:

"Събирането ни е между 12:30 ч. и 13:00 ч. до градинката на Министерството на вътрешните работи. След, което ще имаме определено шествие, ще се съберем с колегите от Синдикатите на затворите през Министерството на финансите и от там ще продължим до Народното събрание... На този протест присъстват само хора, които в този ден не са на работа. Всички останали могат да бъдат съпричастни само с някаква символика върху съответните униформи. Участват всички служители, които пожелаят и от всички така да кажем вътрешни браншове, тоест гранична, полиция, пожарна, жандармерия. Просто абсолютно всички категории служители на МВР. От Видин към настоящия момент имаме някъде от порядъка на 30-тина човека."