При провеждане на консултациите участие взеха надлежно упълномощени представители от ПП ГЕРБ, представлявана от Владимир Христов, Коалиция "БСП за България", представлявана от Ивайло Лилов, ПП ДПС, представлявана от Николай Николов и Миглена Иванова, Коалиция "Обединени патриоти", представлявана от Светлин Стойков и Красимир Ангелов, ПП Воля, представлявана от Веселина Владимирова, Коалиция "Реформаторски блок" с представител Владислава Лакова и Коалиция "България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден", представлявани от Диляна Давидкова.

Заместник-областният управител Мирослав Комитски информира по време на срещата представителите на партии и коалиции от партии, че съгласно Решение №8-ЕП от 26.03.2019 г. на Централната избирателна комисия, общият брой на членовете на Районната избирателна комисия - Враца е 13, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е както следва: за ПП "ГЕРБ" - 5 членове, за Коалиция "БСП България" - 4 членове, за ПП "ДПС" - 1 член, за Коалиция "Обединени патриоти" - 2-ма членове, за ПП "Воля" - 1 член.

Извън посочения брой на членовете на РИК, партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, имат право на по 1 член в комисиите.

След проведените дебати, представителите на партии и коалиции от партии не постигнаха съгласие за длъжностите председател, зам.-председатели и секретар на РИК - Враца.

Всички документи от проведените консултации са изпратени в Централната избирателна комисия, която следва да назначи РИК - Враца в срок до 5 април 2019 г.