Девицата се установила на остров Коа и наела бедна къща. Евсевия помолила тамошните жители да я наричат Ксения (странница). По-късно била посветена за дякониса. Тя водила възвишен живот. Колкото била строга към себе си, толкова била милосърдна и нежна към своите сестри.

На днешния ден Православната Църква почита паметта на и св. преподобни Филон, епископ Колпастийски; св. Македоний Сирийски и св. блажена Ксения Петербургска, юродива заради Христа.

Иконата на света блажена Ксения Петербургска е много мощна и помага на хората в беда. Ксения Петербургска започнала да твори чудеса и да помага най-вече на жените още приживе.

След смъртта й, параклисът над гроба й в Санкт Петербург станал място за поклонение на много хора и е такова и до днес. По молитвите на блажената Ксения, страдащите се изцелявали, в семействата наставал мир, а търсещите работа, намирали най-подходящата за тях. На блажената Ксения Петербургска се молят за омъжване, за здраве, за любов, за бременност, за деца и при всякакви тежки ситуации.