© СУ "Иван Вазов"-Мездра

Юношите 11-12 клас имаха отлично представяне и в двете срещи. С резултат 25:17 завърши мачът срещу Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ – Враца. Съставът от мездренското училище се наложи и във втория двубой над СУ „Христо Ботев“ – Козлодуй с 32:23. С тези два успеха тимът от Мездра се класира за зоналния етап на игрите.

В областния етап бяха класирани и учениците 8-10 клас на СУ „Иван Вазов“, които показаха по-добра подготовка и разбиха със значителна голова разлика - 23:9, тима на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. След края на срещата се появиха разногласия на съдийската маса, породени от включването в мача на по-малки състезатели от 5-7 клас в мездренския тим, играещи в два поредни дни. Въпреки категоричната победа се стигна до решението отборът на СУ „Иван Вазов“ да не бъде класиран.

Следващите ученически игри от областния етап са по волейбол. На 19-ти март са срещите на 5-7 клас, а 20-ти март на 8-10 клас. Те ще се изиграят в спортен комплекс „Христо Ботев“ във Враца.

На 21-ви март в спортна зала „Христо Ботев“ в Козлодуй са волейболните мачове на 11-12 клас. В тях ще участват класиралите се отбори на СУ „Иван Вазов“ - Мездра – юноши и девойки – 11-12 клас.