За №1 при жените, играещи в чужбина, очаквано бе определена Борислава Христова, която прави фурор в НСАА с екипа на университета Вашингтон Стейт. Очаквано при мъжете, играещи в чужбина, за най-добър бе избран Александър Везенков (Олимпиакос).

За №1 при дамите, играещи в България, с 53% от гласовете беше определена Христина Иванова от БК Монтана 2003. С точно 50% от гласовете Божидар Аврамов е най-добър от играещите у нас. Станимир Маринов намери място в две класации - за най-добър в чужбина и в България.

В избора на Треньор №1 за 2018 г. гласове получиха шестима специалисти. С 50% селекционерът на националния мъжки отбор Любомир Минчев получи приза за трета поредна година. Той изпревари в допитването Константин Папазов, Александър Дяковски, Людмил Хаджисотиров, Галин Стоянов и Стефан Михайлов.

В своя анкета Съдийската комисия определи за №1 за 2018 г. Мартин Хорозов. Пловдивчанинът не присъства на церемонията, тъй като беше в Африка за мач от квалификациите за Световно първенство.

За Изгряващи звезди на 2018 г. бяха обявени лидерите на националните отбори за девойки и юноши Ивана Николова и Цветомир Чернокожев.

Националната баскетболна лига (НБЛ) обяви победителя в играта на FANMANAGER "Любим баскетболист на феновете". За поредна година призът заминава за Плевен. След Александър Груев и Константин Коев, тази година "Любимец на феновете" е гардът на Спартак Николай Маринов. От НБЛ определиха за най-прогресиращ млад играч в първенството Мартин Йорданов от Черно море Тича.

По традиция бяха почетени и заслужили ветерани и доайени, които наскоро са чествали юбилеи - Богомил Чанев, Стойка Иванова, Ваня Дерменджиева, Славко Димитров и Стоян Славов.

Определени бяха и най-добрите в BGO Software лига, в която победителите са: Регион ИЗТОК - Димитър Янчев (Светкавица, Търговище), Регион ЮГ - Вангел Илиев (Хебър, Пазарджик), Регион ЦЕНТЪР - Найден Найденов (Баш Мечките, Велико Търново) и Регион ЗАПАД - Симеон Ценов (Спортни Настилки Зум Дизайн, София). При жените за най-добра беше определена Християна Тотева от УНСС.