И през тази година доброволците от общинската организация и Приятели на БМЧК към ОУ „Христо Ботев“ и ИОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Мездра с ръководител Христина Иванова и доброволците от БМЧК към СУ „Св. Климент Охридски“ – село Зверино, с ръководител Петя Илиева, обединиха усилия за подобряване качеството на живот на уязвими лица, семейства и общности, като повишиха техните възможности за социално включване, безопасен и независим живот. Децата от Зверино подкрепиха почистването и облагородяването на Черепишкия манастир „Успение Богородично“.

Младежите от Българския червен кръст взеха участие в близо 20 благотворителни и доброволчески инициативи. Чрез своите добри дела, членовете на организацията подпомогнаха сираците и полусираците, зарадваха възрастните в Дома за стари хора.

БЧК – Мездра отново се включиха в кампанията за оказване на материална и морална подкрепа на бежанците от войната в Украйна и на пострадалите при наводненията в село Богдан.

Директорът на БЧК – Враца Гергана Михалчева похвали организацията в Мездра за цялостната ѝ работа през годината.

„Общинската организация в Мездра е първенец между нашите десет общински организации, подчерта Гергана Михалчева. Тя е пример за самостоятелно работеща общинска структура. Няма събитие или предизвикателство, в което тя да не може да се справи самостоятелно. Доброволчеството е безценно, защото то не е на всяка цена. Човек, за да е доброволец трябва да има преди всичко вътрешна потребност, след това трябва да намери нещо, което да осмисли неговото доброволчество и да намери смисъл да остане без да получи нищо“, каза още Михалчева.

От БЧК в Мездра подчертаха, че е необходима работата на доброволците да бъде насочена към популяризиране и приобщаване на децата и младите хора от община Мездра да поддържат хуманитарните ценности и принципи, за да продължи подпомагането на лицата и семействата, нуждаещи се от социална подкрепа.

„Отчитайки всичко това Общинския съвет на БЧК Мездра съзнава, че не трябва да отслабва темпа на развитие на организацията. Наложително е системно да оценява и развива дейността си, за да бъдат изпреварени предизвикателствата. Смятаме че работата на Общинската организация на БЧК Мездра е необходимо да бъде насочена за популяризиране и приобщаване на децата и младите хора от община Мездра да поддържат хуманитарните ценности и принципи и да продължаваме да подпомагаме лицата и семействата нуждаещи се от социална подкрепа.

Благодаримна Областен съвет на БЧК Враца за подкрепата и възможността заедно да се грижим за хората.

Работата ни доказва, че си струва местната власт, неправителствените организации както и медиите да работят в тясно сътрудничество в полза на цялото общество. Отчитайки периода като успешно приключил Общинския съвет на БЧК Мездра изказва своята голяма благодарност на, всички доброволци и партньори, които подкрепят организацията и без чиято помощ не би било възможно да се справим.“