Поражението бе седмо за бъгарския тим, който записа и седем победи в т.нар. Суперлига и заема четвърто място в класирането. Войводина 021 излезе на втора позиция преди изиграването на всички мачове от втория етап с актив от 10 успеха и 4 поражения.

И двата състава вече си осигуриха участие във Финалната четворка на международната надпревара, която ще се проведе в края на месеца.

Съперниците изиграха много оспорвани 30 минути, които не бяха особено резултатни. На почивката резултатът бе 26:26, а след трета част - 41:41. Гостите обаче измъкнаха успеха след по-силни последни 5 минути. Нито един от двата тима не успя да се откъсне с повече от 5 точки преднина. Баскетболистките на Войводина 021 имаха леко предимство в борбата под коша (51-46), а домакините направиха повече грешки (13-10).

Най-резултатна за Монтана 2003 бе Шерин Сътерланд, която офорви "дабъл-дабъл" от 13 точки и 18 борби. Александра Петрова добави 12 точки и 5 борби, а Габриела Николова и Валерия Алексиева отбелязаха по 8 точки. Анджелика Митрашинович пропусна двубоя.

За гостите от Сърбия Лена Радулович завърши с 15 точки и 4 борби.

Тимът на Монтана 2003 ще пропусне тазгодишното издание на турнира за Купата на България при жените, тъй като не подаде заявка за участие във Финалната четворка, която ще се състои през уикенда в Стара Загора, а в следващия си мач от българското първенство ще гостува на Берое на 18 март.

Източник: sportal.bg