© Община Видин

При момичетата 5-7 клас отборът на СУ „П.Р.Славейков“ се класира директно на финалите, тъй като бяха единствените представители на тази възрастова група в турнира. На първо място при момичета 8-10 клас първи са отново СУ „П.Р.Славейков“, втори е отборът на ГПЧЕ „Йордан Радичков“.

При момчетата 5-7 клас класирането е следното: СУ „Цар Симеон Велики“, ОУ „Любен Каравелов“ и СУ „П.Р.Славейков“. Във възрастова група 8-10 клас отборите се състезаваха в две групи. В първа група сили премериха отборите на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и СУ „П.Р.Славейков“.

В другата група се състезаваха ПГТ „Михалаки Георгиев“, ПТГ „Васил Левски“ и ГПЧЕ „Йордан Радичков“. След оспорван финал ПТГ „Васил Левски“ победи с 3:2 отбора на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, с което си класираха за следващия етап на игрите.

Другата седмица ще се проведат финалите и в останалите спортове. Ученическите игри се организират в 6 дисциплини: футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса и шахмат. В тях участват ученици от V до XII клас.

Игрите са част от календара на Министерството на образованието и науката и се организират и провеждат по правила, утвърдени със заповед на министъра на младежта и спорта.