© Община Мездра

С техника и работници на комуналното предприятие бяха натоварени и извозени всевъзможни боклуци и пръст, които години наред замърсяваха пространството зад жилищностроителните кооперации „Леденика“ на ул. „Оборище“ №17 и „Балкан 2-3-4“ на ул. „Любен Каравелов“ №30. Същевременно междублоковото пространство беше почистено от саморасли храсти и дървета.

Живеещите в двата блока изказват благодарност на ОбП „Чистота“ за оказано съдействие за придаването на по-приветлив вид на междублоковото пространство, което възнамеряват да облагородят.

Пролетното почистване на гр. Мездра ще продължи до 8 май. В него може да се включи всеки жител или гост на града като почисти района около своя дом, градинката в квартала или пък излезе извън пределите на града и почисти замърсени територии.

В екологичната инициатива може да се включите като заявите участие на тел. 0910 920 08 и 0885 685 986 или на e-mail: obshtina@mezdra.egov.bg, посочвайки района на почистване, числеността на вашия екип и телефон за контакт.

Община Мездра ще осигури чували и ръкавици на всички регистрирани участници. Чували и ръкавици може да получите всеки делничен ден от 8:30 до 16:30 часа до края на кампоанията в стая 110 на Община Мездра.

В зависимост от спецификата на посочените райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. В случай че почистваната територия е в рамките на града, то събраните отпадъци следва да бъдат оставени на съответната контейнерна площадка.

Община Мездра призовава участниците в почистването да изпращат снимки преди и след почистването, което ще извършат, а ние ще ги публикуваме, за да бъде показан Вашият добър пример.