За втора поредна годна Евгени Филипов ще бъде ръководител на Националния туристически поход "По пътя на Ботевата чета” Козлодуй - Околчица. Сашко Вълков ще бъде „комендант бивак“. Двамата лицензирани водачи Димитър Гергачев и Петьо Попов ще бъдат „водачи на походна колона“.

Тихомир Машов ще отговаря за провеждането на екскурзоводски беседи с участниците в похода. С длъжността „Комендант походна колона“ ще бъдат ангажирани трима - Бойка Лозанска, Нели Ненчовска и Цветелина Велкова. Медицинското лице, което ще придружава колоната с походници и ще следи за доброто здраве и физическата пригодност на участниците и при необходимост ще осъществява нужните манипулации ще е Константин Гмитричов.

Ръководството на 71-вия Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета” Козлодуй - Околчица взе решение Тихомир Опров да бъде ангажиран с провеждането на състезания по спортно-туристически игри.

На 12 април областният управител Момчил Младенов ще проведе разширено заседание, в което ще вземе участие ръководството на похода, кметовете на общините, през които ще преминават участниците и представители на Областната дирекция на МВР, ЦСМП - Враца и Регионалната служба “Пожарна безопасност и защита на населението".